Включиха песен на добричлия в световен бест

В края на следващата седмица Тафо Великов ще пуска на парти в Добрич, през юни ще участва на фестивал с много български и световни звезди.

Включиха песен на добричлия в световен бест

Песен на Digital Nottich - артистичния псевдоним на добричлията Станислав Великов, е включена в издадената преди дни пета част на Ethnostep - серия от компилации на немския лейбъл Subbass Records, в които са събрани независими продуценти на електронна музика от цял свят.



Подбрано е най-доброто от етностепа - стил, комбиниращ етно мелодии със съвременна БАСС музика.

Основната идея на компилацията е да "отведе" слушателя до различни кътчета на планетата и да покаже, че всяка една култура крие своето очарование.

Релийзът може да бъде намерен и свален от ethnostep.org.

Лейбълът е издал компилацията под Creative Commons лиценз с опция "избери сам цена за сваляне", но няма минимум, което означава че може да бъде свалена и съвсем безплатно. Всички събрани средства от продажби се влагат в следващото издание на проекта. Има възможност и за закупуване на компилацията на физически носител.

Ethnostep Vol. 5 включва 20 нови парчета на продуценти от Индия, Румъния, Германия, Англия, Дания, Тайланд и други. Единственото българско участие е "Gorest" от издадения през февруари албум на Digital Nottich "Trapp'd In Music". Припомняме, че песни на добричлията бяха включени и в първите три части на компилацията на немския лейбъл.


Следващото участие на Станислав Великов ще бъде след седмица - на 18 април, петък. Той ще се включи в партито на Basswarriors в клуб The Maze в Добрич с трап сет.


За втора поредна година той е поканен да участва в Wake Ъп феста край Куклен, близо до Пловдив. Тафо Великов ще раздвижи многобройната публика с едночасов трап/дъбстеп/етно/drum'n'bass сет. На сцената на традиционния фестивал ще излязат още Apo&Nevena, DRS, H.M.S.U., Zafayah, UNO & MC Melo D от Великобритания, световноизвестния транс DJ Egorythmia, още един добре познат световноизвестен хаус DJ и други български и чуждестранни музиканти.

Чуйте песента "Gorest" от албума на Digital Nottich "Trapp'd In Music", която е включена в световната компилация Ethnostep Vol. 5. От вчера тя е качена с ново видео. Друга песен от албума - "Ass like that", пък вече добива световна известност, като събира над 32600 гледания от цял свят от качването си в ютуб в края на декември.