Малчуганите от ЦДГ "Пчеличка" помагат на хората с увреждания

Децата от трета група в ЦДГ "Пчеличка" днес гостуваха на Добрич Онлайн и предадоха 4 големи туби със събраните от тях капачки.

Малчуганите от ЦДГ "Пчеличка" помагат на хората с увреждания

Целодневна детска градина № 9 в Добрич активно участва в благотворителната кампания Bulgaria Cap Project. Всички деца, техните родители и персоналът на детската градина се включиха в инициативата, чията цел е да подпомогне инвалидите. Мачлуганите са запознати подробно с идеята на кампанията от техните възпитателки и с радост подкрепят доброто дело. Партньори на ЦДГ "Пчеличка" по проект Коменски от Швеция, Турция и Румъния са останали много приятно впечатлени от благотворителната кампания при посещението си в Добрич и също са събирали своите капачки, докато са гостували в нашия град.


Децата от трета група днес посетиха събирателния пункт за нашия град - офиса на Добрич Онлайн, за да предадат събраните от тях досега капачки. И тъй като инициативата е постоянна, те ще продължават да участват активно в нея.

Идеята на Bulgaria Cap Project е да се събират всякакви пластмасови капачки, които да бъдат рециклирани и със средствата да бъдат закупени различни пособия в помощ на инвалидите в България.