За първи път турнир по бира понг в Добрич

Любимото забавление на американските колежани изисква сръчна ръка и издръжливост в пиенето на бира.

За първи път турнир по бира понг в Добрич

Добри новини за любителите на бирата и спорта - първият турнир по бира понг в Добрич ще се проведе в механа "Герана" на 22 май. Състезанието ще започне в 18.00 часа, а час по-рано ще бъде изтеглен жребият.



В турнира ще се включат 16 отбора от по двама състезатели - мъже, жени или смесени отбори (мъж и жена), като се изисква участниците да са пълнолетни. Записването се извършва на място в механа "Герана" до запълване на схемата от 16 тима. Таксата за участие е 10 лв. на състезател. Първите 3 отбора в крайното класиране ще получат парични премии и награди във вид на бира и мезе.

Турнирът ще се проведе на двойна елиминация - отпада се след втора загуба. Финалът ще бъде във формат до 2 победи от 3 срещи. Ще се играе по официалните правила на The World Series of Beer Pong.

При записване участниците ще получават правилата на играта, а те ще бъдат подробно разяснени и непосредствено преди началото на турнира.

Бира понгът е най-популярният от така наречените drinkikng games. Той е любимо забавление на колежанските партита в щатите, но освен това вече има статут и на спорт, както в САЩ, така и в десетки други държави. Провеждат се всевъзможни турнири - от любителски до световно първенство. Официални състезания вече се провеждат и в нашата страна, те са организирани от Българска национална бира понг асоциация.