Анатолий Карпов награди децата от международния турнир Изида къп в Добрич

Легендарният гросмайстор и многократен световен шампион по шахмат Анатолий Карпов, кметът на Добрич Детелина Николова и собственикът на Изида Младен Матеев наградиха финалистите при двойките в международния турнир по тенис за състезатели до 12 години в Добрич.

Анатолий Карпов награди децата от международния турнир Изида къп в Добрич


Шампиони при момчетата в „Изида къп” станаха румънците Андрей Андрей и Себастиян Джима след успех с 6-4 1-6 10-8 над българите Георги Северов и Симеон Терзиев, информират от пресцентъра на турнира. При момичетата първото място спечелиха румънките Изабела Йоана Дима и Теодора Йосуб, побеждавайки рускините Алина Кишко и Анна Михайлова със 7-6 и отказване.

При момичетата на финала Анна Михайлова ще спори за титлата срещу българката Елена Кралева, а при момчетата за титла за страната ни на корта ще излезе Антъни Генов срещу румънеца Раду Михай Папое. Срещите в сингъла са на 4 май на централния корт в градския парк в Добрич.


Вчера в Албена отвори врати първата у нас шахматна академия на световния шампион Анатолий Карпов. Той и областният управител на Добрич Недко Марчев прерязаха лентата, след което гросмайсторът демонстрира едновременен сеанс на 20 дъски. Негови съперници с черните фигури бяха деца на възраст от 8 до 18 години – част от националния отбор на страната ни по шах.

Вчера отвори врати първата у нас шахматна академия, носеща името на световния шампион гросмайстор Анатолий Карпов. Той самият заедно с областния управител на Добрич Недко Марчев прерязаха лентата, след което гросмайсторът демонстрира едновременен сеанс на 20 дъски, като негови съперници с черните фигури бяха деца на възраст от 8 до 18 години – част от националния отбор на страната ни по шах.