Бойко към Станишев: Пускай ми Корнелия и Мая една по една

Премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че няма намерение да сменя шефа на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов. БСП му пусна червените фурии Корнелия Нинова и Мая Манолова в атака по време на парламентарния контрол днес. Борисов я отби с усмивка и помоли Станишев да му ги пуска една по една.

Бойко към Станишев: Пускай ми Корнелия и Мая една по една

Борисов подчерта, че най-логично е самият той да оглави предизборния щаб, но това би бил още по-голям конфликт на интереси. По-честно е да е Цецо, отколкото аз, защото ми се иска правителството да не загуби темпове, призна от парламентарната трибуна Борисов в отговор на актуален въпрос на соцдепутатката Мая Манолова. Тя упрекна управляващите, че съчетаването на двата поста на Цветанов - този на вътрешен министър и на шеф на предизборния щаб е конфликт на интереси. Това е все едно съдия на един мач да е от един от двата клуба и всички знаят, че ще свири за своя клуб, хвърли метафора от парламентарната трибуна Мая Манолова. В същия дух на футболна символика Бойко Борисов й отвърна, че "на предишните избори не само съдията, и страничните съдии, и федерацията, всички бяха ваши. Само публиката беше за нас!".


 

Премиерът беше категоричен, че няма да допуснат нарушения и прикани Манолова, ако има сигнали за конфликт на интереси по време на кампанията, да му ги подава лично. Борисов гарантира още, че Цветанов ще излезе в отпуск, когато започне кампанията, а МВР си има достатъчно стабилно професионално ръководство в лицето на главния секретар Калин Георгиев, за да се справи безпристрастно със задачите през това време.

 

Преди да отговаря на Мая Манолова на Борисов му се наложи да отбива атака във вид на актуален въпрос и от друга червена фурия - Корнелия Нинова, което стана повод да призове от трибуната соцлидера: Колега Станишев, ако можете да ми ги разпределяте една по една, защото ми оказват психологически натиск. "Натискът" на Корнелия Нинова видимо подобри настроението на премиера, след като между двамата се заформи разгорещен диалог за неизпълнението на решенията на правителството.

 

Според БСП кабинетът ги приема, но не ги прилага на дело, като пример за това е неизпълненият антикризисен план. Ще проуча кой е вашият агент в Министерския съвет, засмя се Борисов, който забелязал, че винаги, щом издаде заповед за контрол на дадено правителствено решение, следва актуален въпрос от Нинова по темата. Тя отвърна на удара с констатацията, че винаги, когато попита премиера по даден въпрос, следва негова заповед за проверка.