Флашмоб и парад на мажоретки в Добрич за Деня на Европа

С празнична програма днес Добрич ще отбележи Деня на Европа. От 10.30 часа в храм „Свети Георги“ ще бъдат отслужени панихида и благодарствен водосвет, по повод 9 май – Ден на победата над фашизма и Ден на Европа.

Флашмоб и парад на мажоретки в Добрич за Деня на Европа

Планираните мероприятия ще започнат в 11.30 часа с флашмоб на Духови оркестри на площад „Свобода”. В 12.00 часа празничното ществие ще премине към площад „Демокрация”, където Детелина Николова, кмет на Добрич, ще поздрави гражданите по повод Деня на Европа. Програмата включва и парад на мажоретни състави от СОУ „П.Р Славейков” и ЦДГ 29 „Любимка”. В честването са включени викторина на европейска тематика, подготвена от ученици от европейски клуб “EUREKA” към ФСГ „Васил Левски”, както и урна за предложения за бъдещи граждански инициативи.


Участие в отбелязването на празника ще вземе и хип – хоп формация „NNS Crew” към Общински младежки  център „Захари Стоянов”.

В библиотеката от 10 часа ще започне Презентация „Пътешествие в Европа“ с   ЦДГ № 9 „Пчеличка”. Работни ателиета организира от 11 часа в Общинския младежки център Финансовата гимназия "Васил Левски" по повод Деня на Европа и Деня на икономиста. От 15 часа там сдружение Русофили организира конкурс за рисунка и есе. В читалнята на НЧ "Йордан Йовков" ще се състои презентация „Европа – позната и непозната” с ученици от ОУ „Христо Смирненски“, „Музеи в Европа” – витрина от библиотечни документи.

Днес са предвидени и много други културни мероприятия, различни от темата на деня. Председателят на ХобиСклуб Иван Тодоров чества днес юбилей от 12 часа в Художествената галерия. От 18 часа в Младежкия дом ще се състои благотворителна вечер на ОУ "Стефан Караджа". От 18.30 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ ще се състои концерт на Хор „Добрич“ при Общински младежки център с диригент Димитър Вангелов, на рояла Виолина Карадимова. От 19 часа в зала „Зорница” ще бъде представен спектакълът „Български сънища” на Театрален състав  „Зорница” при Народно читалище ”Йордан Йовков – 1870 г.” с ръководител Ема Георгиева.