Единадесети международен Общобългарски младежки фолклорен събор "С България в сърцето" – Каварна 2014

На 16 и 17 май в град Каварна ще се проведе единадесетият международен Общобългарски младежки фолклорен събор "С България в сърцето". Организатори на събитието са община Каварна и Продуцентска къща "Пирина".

Единадесети международен Общобългарски младежки фолклорен събор "С България в сърцето" – Каварна 2014

"С България в сърцето" е единственият по мащабите си събор, който обединява българските младежи от целия свят на базата на българския фолклор. Участие в тазгодишното издание ще вземат 400 българчета от Украйна, Молдова, Приднестровската Република, Сърбия и Румъния и 1400 от България. И в двата дни на събора на каварненска сцена участниците ще се надиграват и надпяват, а изпълненията им ще бъдат оценявани от професионално жури с председател проф. Елена Огнянова - фолклорист и писател.



Най-добрите участници през деня ще вземат участие във вечерните тържествени концерти.

Съборът ще бъде благословен от отец Василий с молитва за всички участници за здраве, мир и благодат.

Събитието ще бъде официално открито от кмета на община Каварна Цонко Цонев на площада в центъра на града на 16 май от 20.00 ч. След откриването ще се проведе гала-концерт, в който ще участват народните певици Павлина Горчева и Янка Рупкина. На 17 май от 20.00 ч. народният певец Илия Луков ще представи новия си албум „С песните през вековете”.

В програмата са включени традиционните ревю на народни носии, конкурс „Мис и Мистър Фолклор 2014” и надиграване „Кръшна ръченица”. Гала-концертът пък ще завърши с най-дългото българско хоро на всички участници и гости на град Каварна.