АТАКА почете с панихида жертвите на Баташкото клане в Добрич

На 17 май – Ден на мъчениците от Батак, партия АТАКА организира в Добрич панихида за упокой на душите на жертвите на бруталното клане.

АТАКА почете с панихида жертвите на Баташкото клане в Добрич

На молебена в храм „Св. Георги” присъстваха народният представител от групата на патриотите Калина Балабанов, областният координатор на националистите и кандидат за евродепутат Атанас Атaнасов, общинската съветничка на АТАКА Десислава Димитрова, както и симпатизанти на партията от добричка област. 




За поредна година АТАКА почете убитите в Баташкото клане. „Много отдавна сме внесли в парламента декларация за признаване геноцида над българите, но до момента няма никакво движение, а тя е и част от десетте точки, които партия АТАКА постави като ултиматум на правителството“, заяви Калина Балабанова. Тя припомни, че, благодарение на предишните управляващи от ГЕРБ, декларацията беше отхвърлена в 41-то Народно събрание. „АТАКА държи на националната памет. Всеки един българин трябва да знае откъде е дошъл, каква е била историята му и да почита важните моменти. Защото в тези важни моменти нашите деди са умирали. И те са умирали, за да можем ние да говорим на български и да живеем в свободна държава, доколкото тя в момента е такава“, каза още Калина Балабанова.

Според Атанас Атанасов е важно да помним за тези трагедии, за нашата история, да не забравяме нашите сънародници, които са загинали в трудни за България моменти, които са отстоявали християнските ценности и българщината. Кандидатът за евродепутат от АТАКА каза, че българските интереси в Европейския парламент трябва да се отстояват от всички българските представители там, независимо от коя политическа сила са излъчени. Те трябва да се борят за равнопоставеност на всички страни – членки, за Европа на нациите, за подкрепа на местните икономики.

Калина Балабанова дари средства на храм "Св. Георги", които да послужат за ремонта на църквата, който предстои.