Пътна полиция и ДАИ проверяват автобусите, с които абитуриентите тръгват на екскурзия

В град Добрич 18 училища ще проведат своите абитуриентски балове от 24 до 27 май в 3 ресторанта - Добруджа, България и Албена.

Пътна полиция и ДАИ проверяват автобусите, с които абитуриентите тръгват на екскурзия

В района на всяко заведение ще има полицейски служители, които ще следят за опазването на обществения ред и при необходимист ще се намесват.



От "Пътна полиция" - Добрич ще осигурят засилено присъствие около училищата и ресторантите, в които ще се провеждат балове, както и по главните пътища, водещи към черноморските курорти, включително и през нощта. Акцентът в контролната дейност ще е върху употребата на алкохол и упойващи вещества от шофьорите, правоспособност на водачите, ползване на колани.

Пътна полиция - Добрич и ДАИ ще извършват съвместни проверки преди заминаването на екскурзия на абитуриентите в дните след бала. Ще се следи за техническата изправност на автобусите, редовност на документите, употреба на алкохол от шофьорите и други.

От началото на годината до 30 април в област Добрич са настъпили 45 тежки катастрофи с 50 ранени и 5 загинали - 4 водачи и 1 пешеходец.