Зърнопроизводителите от областта поискаха оставката на министър Найденов

Над 120 земеделски машини се включиха в днешния протест, който бе организиран от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите. Трактори и комбайни се събраха на околовръстния път на Добрич на изхода на града в посока Генерал Тошево. Протестиращите поискаха оставката на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Зърнопроизводителите от областта поискаха оставката на министър Найденов

В цялата страна днес Националната асоциация на зърнопроизводителите организира протестни действия. Недоволството е породено от неизпълнението на меморандума между НАЗ и правителството, поетите ангажименти не са изпълнени в срок и никой не поема отговорност за това. Сектор земеделие осигурява поминък на над 300 000 българи, а рентата, която се изплаща на собствениците на земя възлиза на около 700 милиона лева, припомнят от  Националната асоциация на зърнопроизводителите.


 

Всчики общини от Област Добрич днес имаха свои представители в протеста на околовръстния път на нашия град. Над 120 машини и над 200 човека под звуците на добруджански хора се събраха на изхода на Добрич. Движението не бе блокирано, но на моменти идващата земеделска техника към сборния пункт за кратко принуждаваше автомобилния поток да изчака.

 

Протестът е срещу политиката на министъра на земеделието. Нас само ни употребяват в PR-а на Мирослав Найденов, заяви пред събралите си земеделци Кирил Жендов - председател на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите. Протестиращите са категорични, че министърът трябва да подаде оставка. В Добрич протеста бе подкрепен и от Областния съюз на земеделците и Регионалната асоциация на млекопроизводителите в Добрич.

 

Протестът ще продължи до изпълнение на исканията ни, заяви Орлин Панев - говорител на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите. Искаме точни и ясни правила, а не пари, поясни той. Основното ни искане е да се въведе ред в сектор земеделие, за да можем да планираме действията си и да бъдем по-ефективни, допълни Орлин Панев. Протестиращите искат ясни правила за получаването на субсидии, за ползването на държавния поземлен фонд и при очертаване. Решени сме да постигнем исканията си, завърши Орлин Панев.

 

Орлин Панев - говорител на Добруджанския съюз на зърнопроизводителитеОрлин Панев - говорител на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите 

 

p3210079_600

 

p3210040_600

 

p3210045_600

 

p3210046_600

 

p3210059_600

 

p3210073_600