НАП Добрич посрещна 60-хилядния си клиент

Служителите на НАП Добрич посрещнаха 60 хилядния клиент, посетил местния офис. С цветя бе приятно изненадана Любов Станчева, която e стоматолог и посети офиса на приходната агенция, за да декларира и внесе своите осигуровки.

НАП Добрич посрещна 60-хилядния си клиент

„Очаквах да бъда професионално обслужена, но не и да бъда посрещната с цветя. Приятно изненадана съм от вниманието“, сподели  госпожа Станчева.



От началото на годината в НАП Добрич са приети и обработени 26 595 осигурителни декларации. 13 320 физически лица са декларирали доходите си пред НАП Добрич. 2 639 от тях са направили това по Интернет, което е с 24% повече спрямо миналогодишната данъчна кампания. Броят на юридическите лица, които са декларирали финансовите си резултати пред приходната агенция за 2013 година, са 10 531.

Най-често добруджанци посещават офиса на Агенцията, за да подадат данъчни и осигурителни декларации, декларации за регистрация и промени в регистрацията и да проверят здравния си статус.

19 826 е общият брой на издадените удостоверения от офис Добрич, като над 12 хиляди от тях са за здравен статус.

„През данъчната кампания на 2014 г. се постарахме да направим плащането на данъци по-лесно и удобно за добруджанци, да осигурим тяхното бързо и качествено обслужване, като средното време за обслужване на един клиент в офиса е 5.37 минути. И през следващите месеци на годината усилията ни ще бъдат насочени към осъществяване на ефективна обратна  връзка с нашите клиенти и подпомагане доброволното спазване на техните задължения към агенцията“, заяви директорът на местния офис на НАП Димитър Димитров.