Танци с ролери, урок по балет на открито и съзнателно кино на Феста на талантите в неделя

На 1 юни 2014 г. Община град Добрич организира третото издание на Фестивала на талантите, който се реализира по проект „Добрич – жива шевица от таланти“. Първите две издания бяха финансирани от Оперативна програма „Регионално развитие“, схема „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития“. Третото издание на Фестивала се финансира от Община Добрич.

Танци с ролери, урок по балет на открито и съзнателно кино на Феста на талантите в неделя

Фестивалният ден започва в 10 часа на сцената на пл. „Свобода“, където ще бъде разположено ателие „Музика, танци и театър“. В централната градска част ще бъдат разположени останалите артистични ателиета. Работата в тях ще започне в 10,30 и ще продължи до 16 часа. Само музикалното ателие ще продължи до 18 часа и ще завърши с празничен концерт на ПФА „Добруджа“.



Арт ателие „Рисунка“  – ще бъде разположено  в „Лапидариума“, който се намира срещу сградата на Общината. Там ще можете да рисувате върху платно и хартия, да майсторите кукли от пластилин и да се научите да правите декупаж.

Ателие „Слово“ ще се намира до „четящия човек“. В ателието ще оцветяваме букви, ще пишем по пунктир, ще редим бобената азбука, ще има забавни игри със словото. И нещо много интересно – можете да размените своя книга срещу друга от нашата библиотека на улицата!

Арт ателието „Еко материали“ - ще бъде разположено точно пред сградата на Общината. Всички, които обичат да майсторят и са любители на птиците могат да се включат в изработването на къщички и хранилки за птици.

Три от нашите ателиета ще се намират пред църквата „Свети Георги“ и в двора на Етнографска къща – „Приложни изкуства и занаяти“, ”Керамично  пано” и „Добруджаска шевица“. Отново ще тъчем на стана, ще редим шевица от керамика, ще рисуваме върху тениски и стъкло, ще изработваме бижута, ще оцветяваме фигурки и каручки.

На музикалната сцена ще се насладите на модерен и класически балет, песни,  български и ромски фолклор, поп и рок изпълнения, а в тихите часове ще се потопим в света на театъра. Специален гост на нашия фестивал ще бъде Школата по ролери от град Бургас, които ще ни покажат как се танцува с ролери.

Тази година включваме в програмата едно ново ателие „Съзнателно кино“ – то ще бъде разположено на площадчето между бул. „25-ти септември“ и ул. „Славянска“. В интерактивна кино кабина зрителите ще могат сами да избират края на филма.

Между ателиетата „Рисунка“ и „Слово“ ще бъде поставена балетна станка и любителите на балета ще могат да вземат своя урок по балет на улицата, а също за малките балеринки предлагаме балетни пачки, за да стане урокът истински.

И като сме започнали с уроците, в градския парк от кръговия разпределител по алеята за ресторант „Лебед“, Школата по ролери от Бургас ще обучава желаещите да карат ролери и  да танцуват с тях.

Фестивалната програма е много разнообразна. Тази година предлагаме нови неща и една малка част от това, което сме правили миналите две години, съобщават организаторите.