Пролетна изложба в Окръжен съд – Добрич

Пролетно настроение в Окръжен съд – Добрич, създаде в деня на астрономическата пролет изложба рисунки на възпитаници на Школата за дигитална живопис и графика „Компютър Арт” към Общинския младежки център „Захари Стоянов” в Добрич. Единадесетте творби на художници от 7 до 17 годишна възраст представят различни жанрове - пейзажи, натюрморти, цветя.

Пролетна изложба в Окръжен съд – Добрич

"Картините са рисувани специално за магистратите и съдиите в Окръжен съд – Добрич, с идеята да внесем свежо, пролетно настроение”, обясни ръководителят на „Компютър Арт” Светла Симеонова. Творбите са създадени с програмата Corel Painter Classic. Повечето от авторите им посещават за първа година школата. Най-малката художничка е 7-годишната Мила Милкова, уточни г-жа Симеонова.

В България има само две школи за дигитална живопис – в Добрич и Хасково. Художниците от „Компютър Арт” се стремят да участват в конкурси, но предвид специфичния художествен метод, не всеки конкурс приема работите им. Техни творби са печелили 2-ро място на конкурс в Швейцария и пето в Япония през 2006 г., през 2009 г. са били допуснати до участие и в Македония, а през 2010 г. са спечелили награди в конкурс за дигитална живопис в София. Школата е учредител на национален конкурс за дигитална живопис и през месец май ще бъде домакин на 6-то му издание.


 

picture_006_600