Започва модната фиеста в Албена

Най-чаканото лайфстайл събитие на България, четиринадесетата Модна фиеста Албена, започва тази седмица в Албена.

Започва модната фиеста в Албена

Жени Живкова ще открие тържествено събитието на 12 юни на брега на морето, пред хотел „Боряна”, с графично съчетаване на бяло и черно, които придават на облеклата елегантен и изискан вид, и подчертават женската фигура. Меките и топли земни тонове – екрю, бежаво, кафяво също присъстват в облеклата за лятото. Свежест на колекцията придават различните цветни флорални принтове, които са повлияни от пролетните цветя – лале, теменуга, зюмбюл, азалия. Роклите имат силно присъствие, силуетът им е разнообразен – разкроени рокли с много чупки и срязвания, също и класическите прави рокли, изработени в комбинация от два цвята.



Сред звездите на събитието, които ще открият Модната фиеста са Мис България Галена Стоичкова, звездите на ТВ7 Гергана Цветкова и Христина Драганова, варненската топ манекенка Крис Пасева, бившата кметица Бояна Йорданова и др.

След Жени на подиума ще излезе варненската дизайнерка Боряна Пращилова, която е подготвила цветни рокли, специално за коктейл, яхта и вечерно парти. Боряна не е забравила и малките манекени - деца от 2 до 12 годишна възраст, за които е ушила и специална мини колекция.

Още същата вечер асеновградския дизайнер Стоян Радичев допълнително ще вдигне градуса на напрежението, когато красиви русалки ще излязат от брега на морето, обсипани с блестящи камъни, пайети и разноцветни бижута.

Последната колекция от първия ден на фиестата е запазена за Сватбен център „София”. Собственикът и главен дизайнер Пламен Йорданов пристига заедно с руските дизайнерки Бондарчук, които са автори на първата част на колекцията му. Той ще докара от София цял бус коктейлни рокли и смята да направи манекенки всички дами, които са уважили първия ден на Модна фиеста Албена.