Екс-президент осъден за две изнасилвания

Бившият президент на Израел принуждавал своя служителка да ходи без бельо в офиса и това било "единствено допустимата за публикуване" подробност от процеса.

Екс-президент осъден за две изнасилвания

Бившият израелски президент Моше Кацав беше признат за виновен за две изнасилвания на своя подчинена и сексуален тормоз на други две служителки от администрацията, и получи присъда от 7 години затвор. Сред огласяването на присъдата 66-годишният Кацав изпаднал в истерия в залата на съда. Той напълно изгубил контрол и започнал да плаче и да крещи, че в хода на процеса не са му дали възможност да се защити. Синът на Кацав, срещу когото също има процес за сексуален тормоз, се нахвърлил върху журналистите с юмруци.


 

Секс скандалът с участието на осмия израелски президент Моше Кацав започна през юли 2006 година, когато една от служителките, подала оплакване в полицията. Въпреки, че действащият тогава президент отхвърляше категорично овбиненията, през 2007 година той беше отстранен от поста си предсрочно.

 

Междувременно още три жени проговориха през медиите и пред съда. Бивша сътрудничка в администрацията разказала на медиите как президентът я използвал като сексуална робиня цели две години и настоявал да ходи без бельо в офисите.

 

Екс-президентът, който е баща на пет деца, беше застрашен от общо 16 години затвор и глоба от около 250 000 долара обезщетение.