Започва шестото издание на фестивала "Слънчева България"

От днес до сряда, в град Балчик, ще се проведе VI Международен музикално танцов фестивал „Слънчева България”. Организатор на фестивала е туристическа фирма „Олимпия Груп” от Добрич, с подкрепата на Община Балчик и Община град Добрич.

Започва шестото издание на фестивала "Слънчева България"

На сцената ще излязат 18 състава от България, Русия, Беларус, Република Северна Осетия-Алания.  Малките творци ще се представят с песни и танци на открити сцени в Балчик и Добрич. Фестивалът има за цел да  популяризира България,  и в частност Балчик и Добрич, като дестинация за културен туризъм.

Международно жури с участието на Стоян Господинов – главен художествен ръководител на ПФА „Добруджа”, Победа  Харисов – член на Управлението  на Украинския национален съюз на хореографите, Игор Храмов – главен балетмайстор на Лвовския оперен театър, Наталия Атанасова – управител на „Олимпия Груп”, обективно ще оценява изпълненията на стотиците участници във фестивала.

Откриването е днес,  от 17 часа, с тържествено шествие по ул. „Черно море” и с концерт на сцената на централния площад „21-ви септември” в Балчик, от 17.30 часа.  Вторият конкурсен ден - 17.06.2014 г., започва от 18 часа с конкурсна програма, галаконцерт и награждаване.

Предвиден е концерт в град Добрич – на  18.06.2014 г. , от 18 часа на площад „Свобода”, с участието на състави от Русия, Украйна, Беларус.