Бедственото положение в Добрич не е отменено

Трети ден вече продължава тази ситуация, макар че днес обстановката се нормализира, спаднало е нивото на водата от късните валежи вчера, съобщи секретарят на общината Румен Русев. Кризисният щаб изчаква да види какво ще бъде времето днес, за да прецени дали да отмени бедственото положение.

Бедственото положение в Добрич не е отменено

Продължава работата по отводняване на къщи и публични обекти, съобщават от Областния съвет за сигурност. Водоподаването в Добрич е възстановено, всички помпени станции работят нормално. В каварненските села Българево, Свети Никола и комплекс Русалка са без вода, заради проблеми на помпена станция Болата.



Без електрозахранване в Добрич са 3 трафопоста – Дунав 1, 2 и срещу Лидл. Днес ще се работи по тях. Няма обаче жилища без ток.

Валежите между 13.30 и 16.30 часа вчера са с количество 14,4 литра на кв.м. в Добрич и 20 литра в Шабла.

Комисия, сформирана от община Добрич от днес е на оглед за оценка на щетите. Те ще обходят първите 230 къщи, за които през вчерашния ден са подадени заявления, и ще съставят протоколи за щетите по тях. В информационния център на общината се приемат заявления и днес, и през идната седмица.