Представят африканската музика и кухня в Добрич

Двудневно международно събитие ще представи културата, традициите и кухнята на 6 държави от Африка и Европа. Гости на град Добрич ще бъдат младежки организации от Танзания, ЮАР, Ботсвана, Италия, Хърватска и България.

Представят африканската музика и кухня в Добрич

По време на Международния младежки фестивал "Местна култура, глобално бъдеще: Европа среща Африка" ще бъде представен уникален букет от песни, танци и гозби, сценично и приложно изкуство.



Събитието се провежда по инициатива на Сдружение "Международен институт по мениджмънт" в рамките на проект "Култура за устойчиво човешко развитие: Справяне с безработицата сред младите хора чрез местни културни проекти", който се осъществява с финансовата подкрепа на Програма "Младежта в действие" на Европейския съюз.

На 28 юни (събота) и на 29 юни (неделя) от 18.00 часа на сцената на Летен театър - Добрич младежките формации от гостуващите страни ще представят атрактивни музикални и танцови изпълнения. Зрителите ще се срещнат с уникалните и типични за африканската култура разказвачи на истории; ще потанцуват италиански фолклорни танци на самата сцена; ще участват в демонстрации на традиционна африканска прическа и др.  Българското представяне в концертите е поверено на атрактивните танцьори от NNS Crew, които в събота ще впечатлят многобройните си почитатели със своите изпълнения.

Посетителите, които се присъединят към фестивала в неделя от 17.00 часа в градината на Летния театър, ще могат да се насладят и на аромата и вкуса на традиционни за участващите страни гозби. Под формата на кулинарна изложба участниците във фестивала ще представят уникалността на своята кухня, ще поднесат типични за своите родни места ястия и ще издадат част от тайните на автентичните рецепти, по които са приготвени. 

Специализиран щанд ще предоставя информация на посетителите за възможностите да посетят Африка като доброволци.

Входът за всички събития е безплатен.