Община Добрич се включва в Часът на Земята

Община Добрич се включва в Часът на Земята
В знак на съпричастност към идеята на „Часът на Земята” на световната природозащитна организация WWF в Добрич на 26 март от 20.30 до 21. 30 часа ще бъде изключено фасадното осветление на Дом–паметник „Йордан Йовков”, на храмовете „Света Троица”, „Свети Георги” и част от уличното осветление в тези райони.

Добрич се присъединява за трети път към международната инициатива „Часът на Земята”, която тази година  се провежда под патронажа на еврокомисар Кристалина Георгиева. Инициативата започва през 2007 г. в Сидни, Австралия, където 2,2 милиона домакинства и фирми са угасили осветлението си за един час, за да покажат, че е време да се предприемат реални стъпки срещу промените в климата.

 

През 2008 г. това събитие става глобално движение с повече от 100 милиона участници в 35 държави. През 2009 г. в "Часът на Земята" са се включили един милиард души в 4189 града в 88 държави. През 2010 г. «Часът на Земята» е подобрил рекорда си, защото в инициативата са участвали 126 държави и територии и близо 1,3 милиарда души в повече от 4000 града, 56 столици, 8 от 10-те най-големи метрополиса в света, сред които Лондон, Ню Йорк, Париж, Москва, Токио, Пекин, Делхи, Сидни, Найроби, Рио де Жанейро, както и станцията „Дейвис” в Антарктика.

 

През 2011 г. идеята е да бъде насърчен всеки от нас да направи първи стъпки в ежедневието си към по-устойчив начин на живот и след датата 26 март, на която официално ще се състои "Часът на Земята".

 

Община Добрич призовава гражданите: Нека на 26 март изгасим осветлението си за 1 час точно в 20. 30 часа и по този начин да дадем своя принос в борбата с климатичните промени!


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+