Подпомагат абитуриентите в неравностойно положение в СОУ Ст. Караджа - Каварна

Благотворителен коктейл организира ръководството и училищното настоятелство на СОУ "Стефан Караджа" - Каварна. Той ще се проведе на 24 март от 19.00 часа в ресторанта на хотел "Отдих" - Каварна. Събраните средства от вечерта ще бъдат дарени за подпомагане на абитуриентите в неравностойно положение.

Подпомагат абитуриентите в неравностойно положение в СОУ Ст. Караджа - Каварна

Тази година училището ще завършат 6 сираци и 4 ученика от социално слаби семейства. По идея на директорката на СОУ "Стефан Караджа" Станка Огнева се осъществява акция, която ще помогне на тези 10 абитуриенти да разполагат с всичко, необходимо за дните около бала.


 

За коктейла в четвъртък са изпратени 120 покани, като се очакват да присъстват около 100 гости. Цената на куверта е 25 лева. Всички общински съветници в Каварна и кметът на общината Цонко Цонев са потвърдили присъствие, съобщи Милена Бончева - председател на училищното настоятелство.

 

Гостите на коктейла ще се включат и в благотворителен търг. Те ще наддават за красиви картини, вази и други предмети, изработени специално за събитието от деца от паралелката по изобразително изкуство в училището, както и от учители.

 

Освен благотворителната вечер, акцията включва и други дейности за набиране на средства. Децата от СОУ "Стефан Караджа" в Каварна са изработили картички с цена 5 лева, от продажбата на които вече са събрани 1400 лева. По банкова сметка са внесени още 600 лева от местни фирми. Бизнесът освен със средства помага и със свое производство.

 

Инициативата се провежда за първи път. На 8 април на заседание на училищното настоятелство ще бъде решено как точно да бъдат подпомогнати абитуриентите в неравностойно положение със събраните средства.