3 години затвор за изрод, нахлул през нощта в дома на майка с 3 дъщери

Той проникнал в къщата им докато спели, обрал ги, опипал и ударил едно от момичетата.

3 години затвор за изрод, нахлул през нощта в дома на майка с 3 дъщери

Майка с трите й дъщери живеели в къща в Добрич. Прилежащият й двор бил заграден с ограда, изградена от бетонен постамент с височина 1 метър и метални решетки с височина 1,5  метра. В двора се влизало през метална портичка с брава, която се заключвала  със  секретен  ключ. Преди полунощ на 18 септември 2013 години майката помолила дъщеря си, която гледала телевизия, преди лягане да затвори едното крило на прозореца в кухнята. Около  01.30 часа момичето си легнала да спи в детската стая, но забравило да затвори открехнатия прозорец.



Около  03.45 часа майката се събудила от силен вик и се отправила директно към стаята на двете си по-големи дъщери, коите пищели. Едната казала: "Мамо, има човек, ей сега избяга, погледни, удари ме”.  Отивайки в другата стая, за да се обади на полицията, жената установила, че мобилният й телефон Самсунг го няма. Телефонният апарат на една от дъщерите й също липсвал. Когато  отишла да затвори и двете широко отворени крила на прозореца в кухнята, забелязала също, че й липсват кутия цигари "Горна Джумая" и запалка. Едно от момичетата опитало да набере номера на майка си и чула само вдигане на телефона, но без говор. Тогава подали сигнал на тел.112 и преди пристигането на  дежурния полицейски екип, едната дъщеря разказала на майка  си и на сестра си, че се е събудила от опипването по тялото.

Един от полицаите, пристигнали на местопроизшествието, я посъветвал да звънне отново на  телефонния номер на майка си, като се опита да уговори нападателя да се видят. При позвъняването отговорил мъж с цигански акцент. След множество  разговори с извършителя,  пострадалата успяла да го склони да се върне към къщата, за да се срещнат. Полицаят скоро забелязал млад мъж да говори по телефона, като се криел зад дърво в близост до къщата. Така Д.В.Д. бил задържан.

Районен съд - Добрич го е осъдил да лежи 5 години в затвора за кражба и блудство, както и да заплати 5000 лева обезщетение. Той обжалвал присъдата пред Окръжен съд. Въззивната инстанция потвърждава размера на обезщетението и намалява присъдата на 3 години. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.