Сидеров: Престъпно съдружие между ГЕРБ и ДПС обслужва банковата олигархия

Обявихме неприсъствие в Парламента, защото е изгубил доверието на хората, както и правителството. Атака е за по-бързи избори, заяви в Добрич лидерът на партията Волен Сидеров.

Сидеров: Престъпно съдружие между ГЕРБ и ДПС обслужва банковата олигархия

В момента „златният пръст“ е вече Бойко Борисов. Оказа се, че ГЕРБ всъщност крепят управлението на ДПС. ГЕРБ и ДПС гласуваха закон, с който слагат цензура на говоренето по банкови теми – това е изключителен удар срещу демокрацията и свободата на словото, гарантирана от Конституцията.


Това е политически чадър върху всички банкови далавери, които могат да се случат. Атака е категорично против този закон, който обслужва банковата мафия и олигархия. Ние не желаем да сме съучастници, затова не сме в Парламента, подчерта Сидеров.

Не желаем да участваме и в консултациите при президента, защото смятаме, че те са един задкулисен заговор и на тях не се ражда нищо общественополезно. Отсъствието ни и от двете е мотивирано и аргументирано.

 


Спекулациите, че Атака крепи този кабинет паднаха, защото от 128-те работни дни на 42-то Народно събрание в 75% от времето кворумът е осигуряван от ГЕРБ, т.е. те са златният пръст. Нещо повече – стана ясно кой се договаря за следващо управление с ДПС – това е партия ГЕРБ, разбира се и партии като тази на Бареков, които нямат скрупули да се коалират с когото и да било, само да са във властта.

Очертава се неясна и нерагламентирана коалиция между тези три политически сили. Алтернативата на това е не ляво или дясно, а антиколониална политика – евразийска политика, която да се противопостави на наглата претенция на САЩ. Ние сме за интеграция, приятелство и икономическо сътрудничество с Русия.


Държавни трябва да са основните банки, трайно гарантирани и да обслужват  реалната икономика – малкия бизнес и фермерството. Сидеров заяви, че е против наливането на милиарди в КТБ – средства, които биха отишли за пенсии и детски, а по-скоро в трайно национализиране на дадена закъсала финансова институция.

Волен Сидеров съобщи, че посещението на парламентаристите от Атака в Добрич е част от подготовката им за следващите избори. Той изрази убеденост, че националистите ще са част и от следващото Народно събрание.

При посещението си в Добрич той беше придружен от Десислав Чуколов – зам.-председател на партия Атака и депутат, както и народните представители Калина Балабанова, Димитър Димов, Владимир Владимиров, Ради Стоянов, Кирил Колев, Николай Александров.