Внимание: Зачестяват телефонните измами в Добрич

За трета крупна телефонна измама в Добрич в рамките само на 8 дни съобщава местната Полиция. И този път мнимият лекар обяснил на доверчивия пенсионер, че сумата е необходима за животоспасяваща инжекция на близък роднина.

Внимание: Зачестяват телефонните измами в Добрич

На 24.03.2011 г. в Първо РУП - Добрич е получено съобщение от 82 годишна жителка на града за това, че около 15,30 часа на същата дата на домашния й телефон се е обадил непознат за нея мъж и представяйки се за д-р Паскалев е заявил, че синът и снаха й са тежко болни от свински грип и спешно се нуждаят от животоспасяваща инжекция, която струва 4000 лв. В последствие, според уговорката потърпевшата предава сумата от 1 500 лв. на непозната жена пред пощата в град Добрич. По случая се работи в условията на досъдебно производство.


 

В предишните два случая телефонен измамник, представящ се за д-р Стоянов, по абсолютно същата схема измъкна за инжекции 1700 лева от 81-годишен мъж и 2 000 лева от 77-годишна добричлийка. Първата измама бе на 16 март, а втората на 21 март. Така само за последните 8 дни в Добрич е регистрирана трета крупна телефонна измама.