Добрич се поклони пред Васил Левски

Тържественото честване на 177- годишнината от рождението на Васил Левски в Добрич започна с Достойно есть – любимото песнопение на Апостола, в изпълнение на отец Стоян Димов при храм „Св. Георги“.

Добрич се поклони пред Васил Левски




Сред официалните лица на общоградското поклонение бяха кметът на Добрич Детелина Николова, народният представител Калина Балабанова, областният управител Недко Марчев, общински съветници, почетни граждани, ветерани от войните и др.





Всеки родолюбив българин с гордост и преклонение изразява възхищението си от подвига на Васил Левски, заяви в словото си Детелина Николова. Апостола е образът на всичко безценно, велико и възвишено, което изгражда като обществен идеал епохата на българското възраждане. Левски е личен идеал за всеки честен, просветен и мислещ българин – мярка за помислите и делата ни.


 

Искрено съм убедена, че днешна България наистина може и иска да обърне времето, за да изживее достойно своето европейско настояще, съхранила най-ценният си национален капитал – възрожденската вяра на Левски, че човеколюбието, свободата и демокрацията са достойни за саможертва, каза още кметът на Добрич.


Всички присъстващи почетоха паметта на Апостола на свободата с едноминутно мълчание и поднасяне на цветя и венци пред паметника му.