Над 600 деца се включват във феста "Черноморски перли в Албена"

Над 600 деца и младежи от Украйна, Русия, Беларус, Молдова, Унгария, Грузия и България ще вземат участие в тазгодишното издание на фестивала за фолклорно и танцово изкуство – “Черноморски перли в Албена”, съобщават организаторите от Български Арт и Фолклорен център “Нестия”.

Над 600 деца се включват във феста "Черноморски перли в Албена"

Събитието стартира  тази вечер от 20:30 часа с дефиле в Албена. На 19 юли от 20 часа Фестивалът  ще гостува на открита сцена в Кранево. С гала концерт и награждаване ще премине третият ден от форума в Аблена, с начало 20:30 часа, срещу хотел "Добруджа".
 
Младите танцьори, певци, артисти, ще представят  фолклора  и  културата  на своите държави и етноси.
Най – добрите танцьори, ще имат възможността да се изявят в успорвано Надиграване “ Кръшна ръченица ”.  Красотата и богатството на фолклорната носия ще бъдат  представени  в конкурса  “ Най-атрактивен костюм “. А “Мис и мистър фестивал” ще спечелят най – хубавите и усмихнати участници във фестивалната програма.

Фестивалът е включен в Националната кампания „ Да запалим и съхраним огъня Български...! ”  и част от Програмата  „ За привлекателна и атрактивна България” , които са част от творческия календар на БАФЦ „Нестия”, който има дългогодишни традиции в популяризирането на българския фолклор и в провеждането на подобни изяви у нас.