Концерт на Ян Бедерман - световноизвестният "човек - оркестър" в Двореца

Ян Бедерман е световно известно име, музикант и един от лидерите на интуитивното направление музиката и театъра.

Концерт на Ян Бедерман - световноизвестният "човек - оркестър" в Двореца

Мулти-инструменталист, "Човек-оркестър", майстор на импровизацията. В неговите ръце, всеки един предмет, от обикновено пликче до разнообразни водосточни тръби, се превръщат в музикални инструменти, възпроизвеждащи  разнообразие от звуци - Музика, раждаща усещане за чудото. Албума "Внимание! Вратите се отварят" бива признат през 2007 година за най-интересно издание в експерименталната музика в Европа. Композицията "Inner Voice", от албума "Light of Sirius", влезе в Топ 1500 на най-добрите световни песни в 16-то годишно издание на "Billboard" през 2009 г. Музиката на Ян Бедерман и неговия "Оркестър за интуитивна музика" се върти в над 500 радиостанции по целия свят.



"Оркестър за интуитивна музика" - това е ново творческо явление, чиито създатели не се стремят да му дават определение, придържайки се към вече създаденото и съществуващо. Всичко онова, което изпълнява "Оркестър за интуитивна музика", никога не се репетира и не се повтаря, "...както слънцето изгрява без репетиция", обичат да казват  самите участници. Музикантите използват над 400 инструмента, от всички краища на Земята.

Самият Ян Бидерман - психолог, режисьор, сценарист, композитор. Всичко, попаднало в ръцете му, започва да звучи (сопрано- и алт-саксофони, английски рог, флейти, дудук, тувински ихил, киджак, ребап, диджериду, всевъзможни барабани, всякакви перкусии или просто обертоново пеене). Ян Бедерман е канен да участва два пъти, като специален гост на престижния международен  фестивал за независима музика SXSW-2008 и SXSW-2009 в Остин, САЩ, където впечатлява  публиката със своята вълшебна музика. Освен това е участвал на множество фестивали в Чехия, Израел, Норвегия, Гърция, Египет, Русия и Украйна.

Музиката на Ян Бидерман и "Оркестър за интуитивна музика", е за всички онези, които вече са си задали въпроса "Кой всъщност съм?" и "Защо съм тук?". За онези, които осъзнават, че не сме сами в това безкрайно пространство. От 11-ти юли през България минава "Марш на Мира и Съгласието", който стартира от Казахстан, минава през Русия, Украина, Молдова, Румъния. Идеята на събитието е мир, любов и съгласие между различните нации и религии. След това, "Марш на Мира" ще продължи пътя си пеша през Турция, Гърция и Ерусалим.  Ян Бедерман ще остане в България до 31 юли. Идеята в неговото творчество е за синтез на културите.

Концертът му в Двореца, в Балчик е утре от 12 часа, в Нимфеума.