Стефан прибрал 240 бона в банката

Стефан Стефанов е влязъл в клона на Инвестбак с цел грабеж, това е сигурно, заяви шефът на областната дирекция на вътрешните работи в Сливен Никола Геджев. По думите му похитителят първоначално е прибрал две чанти с около 240 000 лв. Похитителят е задържан за 24 часа и се намира в полицейското управление.

Снимка: IMPACT PRESS GROUP

Стефан прибрал 240 бона в банката

Тази сума са иззели ведно с чантите полицаите вчера, уточни шефът на сливенската полиция. Никола Геджев бе категоричен, че водещият мотив е бил грабеж. Още при влизането си в банката Стефан е извикал, че ще извърши грабеж и е стрелял, за да сплаши служителите вътре. Няма отговор до момента защо точно нападението е извършено на този клон, но най-вероятно, защото е по-пристранен от главната улица и няма такова движение около него.


 

Мотивацията на Стефан за грабеж силно е спаднала, когато е ранил охранителя на банковия офис. Тогава похитителят е започнал да се притеснява за живота му.

 

Стефан Стефанов е задържан за 24 часа и в момента се намира в полицейското управление на Сливен, като преди това е бил извършен задължителният медицински преглед, уточни директорът на ОД на МВР. Текат процесуално-следствени действия, които ще приключат вероятно до довереча, каза Никола Геджев.

 

Задържаният похитител в момента не буйства, държи се коректно с полицаите, а поведението му от самото начало на събитията е претърпяло няколко етапа на развитие. В първите минути на инцидента той е стрелял по полицаите, а обстановката е била овладяна след включването на екипа от психолози, разказа ошще Никола Геджев. Шефът на сливенската полиция се извини, че е подвел вътрешния министър Цветанов с грешна информация, която са получили подчинените му, а именно, че похитителят в банката е криминално проявено лице от Сливен и е наркоман.