ЗаЕдно БлагоТворим в помощ на пострадалите от бедствието в Добрич

Благотворителна изложба „ЗаЕдно БлагоТворим” в помощ на пострадалите от бедствието в Добрич организират група творци - ентусиасти, които са осигурили участието на художници от цяла България:

ЗаЕдно БлагоТворим в помощ на пострадалите от бедствието в Добрич

Александър Генов - Стара Загора, Валентин Тузсузов – Атин, Росица Миладинова и Таня Константинова – Варна, Георги Петров и Даниела Кнежевич – София, Данка Пехливанова – Ямбол, Детелина Здравкова и Светлин Колев – Пловдив, Слав Кривошиев – Бургас и домакините от Добрич: Велина Христова, Галина Полименова, Мая Иванова, Николай Ханзъров, Пламена Петрова и София Борисова



Тя ще се състои на 23 юли от 18.30 часа. Ето и посланието на организаторите на изложбата - Калоян Костадинов, Жени Тодорова, Пламена Петрова и София Борисова:

Защо?
Защото ние можем да върнем Надеждата на тези, на които водната стихия отнесе не само домовете, но и спомените за вчера и вярата в утре.
Как?
Като се обединим и всички заЕдно им подадем ръка, за да се изправят отново с достойнство, все още откриващи смисъла в някогашните си мечти.
Чрез Какво?
Чрез Любовта си към изкуството ние благоТворим, защото именно изкуството разпалва вътре в нас онзи духовен огън, който ни издига над злободневието и пренася човешките послания през вечността.
Входът на изложбата е благотворителен и всеки сам ще почувства, колко да дари, за да се наслади на прекрасните творби.
Средствата от продажбата на изложените картини и Вашата консумация по време на изложбата ще бъдат в подкрепа на благотворителната кауза!
Как ще се изразходват събраните средства?
Като се подкрепи кампанията за закупуване на ваучери за строителни материали. В рамките на тази инициатива се води отчетност, кои семейства са получили вече ваучер за подпомагане и кои не. По този начин можем да насочим средствата там, където са най-необходими, както и да се лишим от всякакъв субективизъм.

Благодарим на всички художници, без които това събитие нямаше да се осъществи! Поклон пред творчеството и щедростта им!
Всички те ни подкрепиха - ерудирани, емпатийни, докоснати от Бога, талантливи - отзоваха се, без дори да се замислят.
Специални благодарности и към "Вила ди Полета", чийто алтруизъм е възхитителен!
Благо дарим!