Детска глъч в Художествена галерия - Добрич

Вече втори месец в Работилница за въображение в Художествена галерия - Добрич се провеждат ежедневни летни занимания с деца

Детска глъч в Художествена галерия - Добрич

Опитваме се децата да прекарват времето си приятно сред експозицията на галерията,  да отключим  естествената им  нагласа  към творчество и себеизява, а сградата на галерията да се превърне в желано място за посещения.

Пътуваме с машината на времето из древни цивилизации, търсим съкровища из залите на галерията, цапаме се  с глина,  бои и туш докато експериментираме с различни графични и живописни техники, строим картонен град  от стари кашони и изпъстряме  една от стените в работилничката с весели рисунки.





Децата се забавляват  както подобава  за ваканция,  но и по нещо научават  за различните видове и жанрове в изобразителното изкуство както и за постоянната експозиция на галерията.

В последното ни занимание децата узнаха коя е първата картина в колекцията на галерията /„Старият Добрич”от добричкия художник НиколаТахтунов/, след което на „арт-стената”, както самите деца я наричат/ рисуваха по друга негова картина - „На софрата”. Проектът продължава и утре и всеки, който желае да се включи в довършването на стенописа да се смята за поканен.

Заниманията се провеждат в Галерията от 10 до 11 часа.