Преместваме часовниците с час напред тази нощ

В три часа след полунощ тази вечер България преминава към лятно часово време и часовниците трябва да се преместят с един час напред, съобщи Националният център по метрология.

Преместваме часовниците с час напред тази нощ

Лятното часово време е въведено в България на 1 април 1979 година. От 1979 година до 1996 година включително лятното време започва от 0 часа на последната неделя на месец март / първата неделя на април и продължава до 0 часа на последната неделя на месец септември /първата неделя на месец октомври.

 

През 1997 и 1998 година лятното време започва в 3 часа в последната неделя на месец март и продължава до 3 часа в последната неделя на октомври. От 1999 година лятното време започва в 3 часа в последната неделя на месец март и продължава до 4 часа в последната неделя на октомври, когато часовникът се връща с един час назад - т.е. до 3 часа астрономическо време.
 

Обратното връщане към астрономическото часово време ще стане в 4 ч. българско време на 31 октомври 2010 г., когато националната скала за време ще се измести с един час назад.