Прокуратурата не е повдигала обвинения на Радослав Русев

Министерството на регионалното развитие защити назначения вчера за заместник министър бивш управител на ВиК - Добрич Радослав Русев.

Прокуратурата не е повдигала обвинения на Радослав Русев

По повод публикации, че заместник министърът на регионалното развитие Радослав Русев е проверяван от прокуратурата след сигнал за нарушения, подаден от бившия министър на регионалното развитие Десислава Терзиева, пресцентърът на МРР уточнява, че Радослав Русев е давал показания пред прокуратурата в качеството си на бивш управител на ВиК Добрич като свидетел по цялостна проверка на дружеството за периода 2010 – 2013 г. В рамките на този четиригодишен период Русев е управлявал ВиК Добрич за девет месеца -  ноември 2012 – август 2013.


Проверките не са довели до повдигане на обвинения към Русев, съобщават още от Министерството на регионалното развитие.

За периода на своето управление Радослав Русев изготвя и стартира оздравителна програма на ВиК - Добрич, като част от конкретните постигнати резултати от нея включват намаляване на загубата от 700 хил.лв. (полугодие 2012) до 170 хил.лв. (полугодие 2013), 16% нетно увеличение на събираемостта за същия период, стабилизиране на фактурираните водни количества, след няколко години намаление, изготвяне на воден и енергиен баланс, се казва още в становището на МРР.