Мъж, убил съпругата си в силистренско село, бе заловен в Добрич

Заподозреният в тежкото престъпление е заловен на територията на Добрич след опит да се укрие, съобщават от ОД на МВР - Силистра.

Мъж, убил съпругата си в силистренско село, бе заловен в Добрич

В рамките на разследване по горещи следи криминалисти от ОДМВР-Силистра разкриха извършител на убийство. Жертвата му – 29-годишна жена, била намерена вчера около 08.30 часа в частен дом в село Давидово с множество прободни и прорезни рани в гърдите и шията. След получаване на сигнала за тежкото престъпление на адреса незабавно били изпратени полицейски служители. Проведените оперативни действия скоро насочили криминалистите към основния заподозрян – мъжът, с когото убитата жена живеела на семейни начала – С.А. (36 г.), който към момента бил в неизвестност. Започнало издирване, в което били привлечени и съседните дирекции на МВР. Така около 09.30 часа С.А. бил установен и задържан на територията на Добрич. Той е направил пълни самопризнания. В гориста местност край селото е намерен и ножът, с който е извършено убийството.



Към момента е изяснено, че след няколкомесечно отсъствие С.А. се прибрал в дома си в село Давидово в събота привечер. След като употребил значително количество алкохол, между него и жена му започнала разправия, която довела до фаталните удари. С.А. незабавно напуснал местопрестъплението и изминавайки пеша около 30 км, сутринта в неделя стигнал в село Карапелит, откъдето продължил с автобус за Добрич. Там около 09.30 часа той бил разпознат и задържан от полицейски служители.


С.А. е приведен в ареста на РУ „Полиция” – Силистра  за срок от 24 часа, като днес се очаква задържането му да бъде продължено от прокуратурата на 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство.