Kино "Петър Слабаков" откриват в Каварна

В неделя, 17 август, официално ще бъде открито 3D киното в Каварна, което ще носи името на великия български актьор Петър Слабаков. Във фоайето на киносалона ще бъде подредена негова колекция от ордени и реквизити, снимки и филмография на големия актьор.

Kино "Петър Слабаков" откриват в Каварна

Церемонията, на която ще присъстват Андрей Слабаков, Ернестина Шинова, Марта Вачкова, Владислав Карамфилов, Румънеца и Енчев, ще започне в 13.00 часа. Веднага след официалната част, от 13.30 часа ще се излъчи българският игрален филм "Покривът" на режисьора Иван Андонов с участието на Петър Слабаков и Григор Вачков. Същия ден от 18.00 часа зрителите ще могат да гледат на големия екран филма "Операция Шменти Капели", по сценарий на Владислав Карамфилов – Влади Въргала, който ще се срещне с публиката.


Модерният киносалон е разположен на мястото на старото зимно кино и разполага със 100 места. Сградата е възстановена на община Каварна през 2012 година. Създаването на киносалона се осъществява с подкрепата на американската компания AES Geo Energy.