Какво рискуваме, когато изхвърлим ЕГН-то си; Доносите по фейсбук разрешени

Трима лекари се лекуват с лекарството срещу ебола в Либерия; Номинираха Доган за депутат

Какво рискуваме, когато изхвърлим ЕГН-то си; Доносите по фейсбук разрешени

24 часа



Доносите по фейсбук разрешени

Анонимни доноси отново ще заливат социалните мрежи по време на предизборната кампания.

Фейсбук, туитър и личните блогове остават свободна територия през месеца, в който партиите ще убеждават хората да им дадат доверието си.

Според решението на ЦИК за реда и условията за провеждане на предизборна агитация социалните мрежи не са медийни услуги. Така за тях не важи ограничението за публикуване на анонимни материали или такива, който накърняват доброто име на кандидатите.

24 часа

Единственият безпартиен №1 е Петър Кънев, Вигенин без листа, защото в Благоевград не го искат

След бурни скандали БСП одобри водачите на кандидатдепутатските си листи.

Бившият външен министър Кристиан Вигенин обаче остана без първото място в Благоевград, което му беше отредено от ръководството на партията.

Издигането на Вигенин за водач ще е грешка с големи последствия, предупредил вчера на пленума Костадин Паскалев и напомнил, че структурата е имала декларация срещу Вигенин заради визитата му в Украйна като министър.

Труд

Какво рискуваме, когато изхвърлим ЕГН-то си

Строго пазените от всеки от нас номера и пароли се оказват в контейнерите, установи проверка на Нова ТВ. Сред отпадъците попадат всякакъв вид документи - с имена, ЕГН-та, номера на лични карти.

Идеята за репортажа тръгва от сигнали на зрители, забелязали в центъра на София хора, които ровят в контейнерите за боклук и намират доста интересни неща, сред които и папки с документи. Боклукът ни е колкото разнообразен, толкова и миризлив. Около банките и институциите в центъра на София човек може да попадне единствено на празни бланки, партийни декларации и предизборни плакати.

Из кварталите обаче има доста други ценности - амбулаторен лист за преглед, съдържащ ЕГН. Втора находка - фактура, на която има лични данни ЕГН, адрес - всичко, което би свършило работа на един злосторник. Има дори договор за издаване на банкова карта. Не е попълнен целият, но върху листа са написани трите имена, ЕГН, както и номер на лична карта.

Труд

Трима лекари се лекуват с лекарството срещу ебола в Либерия

Трима лекари, заразени с ебола в Либерия, са получили експерименталното лекарство Zmapp, съобщи Ройтерс.

Тази седмица Либерия, която е най-силно засегнатата страна от епидемията в Западна Африка, получи три дози от серума. Двама лекари от Либерия и един от Нигерия са първите африкански пациенти, които са подложени на експерименталното лечение. Препаратът вече е бил даден на двама американски здравни служители и на испански свещеник, които са се разболели при работата си в либерийски болници. След приема състоянието на американските здравни работници се е подобрило, но испанският свещеник почина.

Стандарт

Номинираха Доган за депутат

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган бе номиниран за депутат от Смолян. Общо 25 човека бяха издигнати за кандидати за парламента от областния съвет на партията. Заседанието се проведе в събота в Рудозем. С десет номинации, включително и от областния съвет, са предложени д-р Ахмед Доган - почетен председател на ДПС, и Лютви Местан - лидер на движението. Номиниран е и секретарят на ЦОБ на ДПС Мустафа Карадайъ.