Анархисти ще атакуват сватбата на принц Уилям

Британската полиция има информация, че групи анархисти ще се опитат да провалят сватбата на принц Уилям следващия месец.

Анархисти ще атакуват сватбата на принц Уилям
Британски анархисти планират да провалят сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън на 29 април, твърди Боб Бродхърст от британската полиция.

Екип офицери от Скотланд Ярд изучават и разпознават по видеозаписите и фотографиите екстремистите, които участваха този уикенд в масовите размирици в Лондон.

Пред The Daily Telegraph Бродхърст заявява, че службите са силно обезпокоени от информацията, която имат за плановете на анархистите. „Анархистите ще предизвикат в центъра на Лондон същия вандализъм, който се случи миналата събота и така ще отвлекат ресурсите ни от изпълнението на подготвения план за сигурност. Трябва да гарантираме сигурността в град, който е под терористична заплаха. Ще определим „стерилни зони", ще блокираме пътища, ще спираме и ще обискираме всяко подозрително лице - имаме пълномощия за това" - предупреди Бродхърст.

Той добави, че за създаването на безредици анархистите използват фойерверки и други средства, които представляват смъртоносна заплаха не само за полицията, но и за обикновените граждани.

През декември 2010 година анархисти нападнаха автомобил, в който пътували престолонаследникът, принц Чарлз, и съпругата му Камила.

И тогава те използвали като прикритие студентска демонстрация против повишаването на учебните такси.