По-ниски такси на малките маси на пазара

Изменения и допълнения на Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги гласува днес Общинският съвет на Добрич на свое редовно заседание.

По-ниски такси на малките маси на пазара

С цел по-голяма справедливост бе прието търговците, ползващи по-малки маси на Централния кооперативен пазар в Добрич и на Центъра за базарна търговия, да заплащат по-ниска такса от действащата в момента. За маса на откритата площадка на пазара с размер 1 кв.м. вече ще се плаща 5 лв. на ден или 70 лв. на месец. Таксите за 2 кв.м. остават както досега - 8 лв. на ден и 120 лв. на месец.

 

За осъществяване на търговска дейност с промишлени стоки на територията на Центъра за базарна търговия по бул. „Русия” 1 кв. м. вече ще струва 30 лв. на месец. За 2 кв. м. цената остава 50 лв. На ден за всички цената ще бъде 2 лева на маса.

 

Намалението се отнася за общо 35 маси на двата пазара, разясни зам. кметът на Община Добрич Иван Колев.

 

На днешната сесия бе решено още срокът за подаване на декларация, с която предприятията изразяват желание да заплащат такса битови отпадъци за 2011 г. според количеството битови отпадъци, да се удължи еднократно до 15 април 2011 г. 

 

Общинските съветници също така приеха концесионерите на АЕМО Старият Добрич да бъдат освободени от такса смет за 2011 година. Те са внесли подписка в Общината, с която обясняват, че от тази година трябва да начисляват ДДС. Предвид този факт, както и падналите обороти и с цел да се подпомогне специфичната им работа, бе взето това решение от местния парламент на Добрич.