АТАКА: Извънредната сесия на Общински съвет - Добрич се превърна в "театър"

На провелото се днес заседание на ОС Добрич се обсъди ситуацията около Тролейбусен транспорт. В началото на заседанието докладната записка беше представена от председателката на временната комисия Божанка Вуцова, а не от зам. кмета Надежда Петкова и управителя на Тролейбусен транспорт Митко Митев, които реално носят отговорност.

АТАКА: Извънредната сесия на Общински съвет - Добрич се превърна в "театър"

Дебатът беше открит с изказване на общинския съветник от АТАКА Атанас Атанасов. Националистът заяви, че по време на заседанията на временната комисия не са били ангажирани експерти и месеци наред, въпреки многократните настоявания от негова страна, не е предоставена оценка от лицензирана фирма на активите. “Тези цифри, които след малко трябва да гласуваме, не са коректни“, заяви Атанасов. 



Общинският съветник постави и въпроса за оптимизация на разходите по поддръжката на контактната мрежа. „Има 1480 стълба, които и в момента се ползват за рекламни елементи. Те могат да носят реални приходи и да покрият разходите." - по този начин той предостави вариант, в който да не се ликвидира контактната мрежа и в същото време да не бъде разход за общинския бюджет.

Въпреки това, постъпи предложение от Васил Василев - общински съветник от Герб, за прекратяване на дебатите, което беше прието благодарение на гласовете на Герб, НФСБ и ВМРО. Общинските съветници от АТАКА Атанас Атанасов и Десислава Димитрова не подкрепиха крайното решение на ОС за продажба чрез търг на контактната тролейбусна мрежа, включваща: въздушна контактна мрежа, метални конзоли без стълбове. оборудване на токоизправителни станции, кабелни захранвания на сегментите от ВКМ, кабелни захранвания, тролейбусна мрежа в Депо. Решението бе прието благодарение на общинските съветници на ГЕРБ, НФСБ и ВМРО.