Колеж към Аграрен университет - Пловдив може бъде разкрит в Добрич още тази есен

Проект за разкриването на колеж в Добрич ще внесе за одобрение в Националната агенция по оценка и акредитация до края на април Аграрен университет - Пловдив. Ректорът на висшето училище проф. Димитър Греков съобщи за www.dobrichonline.com, че ако се получи разрешение от агенцията в кратки срокове, колежът в Добрич може да отвори врати още за учебната година 2011/2012 г.

Колеж към Аграрен университет - Пловдив може бъде разкрит в Добрич още тази есен

Припомняме, че преди месец Общински съвет - Добрич даде съгласие за разкриването на колеж в град Добрич към Аграрен университет – град Пловдив.


 

Ректорът на  Аграрен университет – Пловдив проф. Димитър Греков разясни, че обучението в колежа в Добрич ще бъде тригодишно. Завършилите ще получават бакалавърска степен. По 50 студенти ще бъдат приети в 3 специалности - обща агрономия, зооинжинерство и икономика или механизация на селското стопанство.

 

В обучението ще бъдат ползвани материалната база и персонала на Добруджански земеделски институт - Генерал Тошево и Професионалната гимназия по аграрно стопанство в град Добрич. Преподаватели от Пловдив също ще обучават студентите в Добрич.

 

Аграрен университет – Пловдив е един от малкото ВУЗ-ове в страната, който залага на устойчивостта между нас, аграрните уилище и бизнеса, заяви проф. Греков.

 

Имаме готовност да открием колежа в Добрич още тази есен, но това не зависи напълно от нас, тъй като трябва да изчакаме всички необходими разрешения на държавата, разясни още ректорът на Аграрен университет – град Пловдив.