Кюфтенца от калмари, балканска пъстърва и чорба от дунавски риби ще майсторят кметове днес

Цонко Цонев събира кметове да готвят за 11-ти път в рамките на традиционния миден и рибен фестивал, който се провежда ежегодно в Каварна

Кюфтенца от калмари, балканска пъстърва и чорба от дунавски риби ще майсторят кметове днес

Кюфтенца от калмари със специален сос ще сготви днес кметът на Каварна Цонко Цонев на 11-ото издание на Мидения и рибен фест, кото ще продължи до 7 септември. „Калмарите са нарязани  наситно, овалват се в галета, яйце, подправките са девисил, магданоз, копър. Сосът включва кетчуп, мед, ситно нарязан риган и соев сос.“, споделя рецептата Цонко Цонев, който добавя, че ястието е много добро. 



Фестът е очаквано събитие, при което в центъра на Каварна готвят и други кметове, а трети ги оценяват. Кметът на Карлово Емил Кабаиванов ще готви баканска пастърва, а кметът на Тутракан Димитър Стефанов ще прави чорба от дунавски риби. Кулинарната фиеста ще бъде оценявана от жури, в състав: Наско Пенев от БТР, Тончо Токмакчиев и кметът на Стражица - Детелина Борисова.

Преди началото на кулинарната фиеста, от 16 часа официално ще бъдат открити трите реновирани чешми в морската зона на града, възстановени по проект „Подобряване на инфраструктурата, осигуряваща достъп до крайбрежната зона на град Каварна“  по оперативна програма „Рибарство".