Снимки: Добрич отбеляза Съединението с общоградско поклонение

Общоградско поклонение по повод 129 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия се проведе на паметника на Захари Стоянов. Организатор на честването е Община град Добрич.

Снимки: Добрич отбеляза Съединението с общоградско поклонение




Присъстваха кметът на Добрич Детелина Николова, областният управител Недко Марчев, заместник председателят на общинския съвет Даниела Димитрова, членове на кметския екип, почетни граждани на Добрич, представители на политически партии, обществени организации, културни и образователни институти, родолюбиви граждани.



"Съединението на България е едно от най-дръзките и най-значими събития в новата българска история. В дни като днешния си даваме сметка за истинската стойност на датите от нашия исторически календар. 6 септември е историческо събитие, изнесено изключително на плещите на българския народ. То е най-голямата заявка на тогавашна България за равноправно участие в политическия живот на Европа.", каза в своето слово кметът на Община град Добрич Детелина Николова.


С минута мълчание присъстващите почетоха героите, донесли с делата си обединение на България. След това бяха поднесени венци и цветя на паметника на Захари Стоянов.