Турнири по карате ще се проведат в Каварна

Община Каварна, Спортна асоциация на МВР и Централен полицейски карате джу джицу клуб организират ІХ Международен турнир по карате „Купа Каварна“ и ХХІХ Национален преглед по полицейска лична защита и републиканско първенство по карате за служители на МВР.

Турнири по карате ще се проведат в Каварна

В деветия международен турнир по карате „Купа Каварна“, който ще се проведе на 13 септември (събота) ще участват над 120 състезатели от 15 клуба, от  всички възрасти в дисциплините „кумите“ и „ката“, а при най-малките деца до 7 години в дисциплината „макевара“. Турнирът се провежда под патронажа на кмета на Каварна Цонко Цонев.



На 16 септември в надпреварата по Полицейска лична защита са придобили право да участват 22 отбора от 20 дирекции на МВР. Тимовете ще се оценяват от квалифицирани съдии по определени критерии, включващи реализъм, сила, скорост, решителност, правилна техника, контролирайки силата на въздействие и пълен контрол на противника. Състезанието по карате се провежда по правилата на Световната карате федерация в дисциплините „ката“ и „кумите“. След предварителна селекция до участие са допуснати 42 състезатели от 18 дирекции на МВР. След турнира ще бъде обявен и окончателният състав на националния полицейски отбор по карате.