Новата учебна година в СОУ "П. Р. Славейков"

По традиция днес се открива новата учебна година за учениците в цяла България. В СОУ “Петко Рачов Славейков” тържеството започна в 9 часа, но училищни песни звучаха още от ранните часове на деня.

Новата учебна година в СОУ "П. Р. Славейков"

С наближаването на часа за официалното откриване, учениците заеха обозначените за всеки клас места. Най-развълнувани и тръпнещи в очакване, бяха разбира се, малките славейковци.


Първокласниците бяха най-близо до новия си втори дом - училището. И от там поеха към централните места в строя.

Две деца, облечени в национални носии, застанаха до подиума с менче в ръка. До тях се наредиха трима барабанчици, както и знаменосците.

Първокласниците бяха удостоени с много внимание и аплодисменти.

Знаменната група беше посрещната, химнът на Република България кънтеше в ушите на ученици, преподаватели и гости, а знамето бе вдигнато тържествено.


Водещите рецитираха стихотворения, с които да поздравят всички, които за пръв път или може би за последен, ще прекрачат прага на СОУ „П.Р.Славейков”. На откриването на новата учебна година присъства Исмет Абил, както и бивши учители от училището, които бяха уважени с букети цветя, поднесени от ученици. Директорът, г-н Георги Георгиев, приветства всички ученици и родители с мотивираща реч. Своите пожелания за новата учебна година отправи също и Исмет Абил, заместник областен управител  и г-жа Василева, старши експерт от РИО на МОН.




Учениците от 2-ри клас поздравиха и окуражиха първокласниците, като ги увериха, че новото начало не е страшно, а напротив, много забавно, и им пожелаха успешна година.  Удари първият звънец. Той бе покана и обещание, възвестяване на новото начало, а за учениците от ХII клас отбеляза края на един етап от живота. За доброто настроение се погрижиха Максим Младенов, който изпълни песента „Първолак”, като поздрав за всички първокласници, техните учители и родители, последваха го с песен Женя Тодорова от шести клас, както и танците на мажоретките от СОУ „П.Р.Славейков”  и народни танци, изпълнени от учениците от ансамбъл „Добруджа”.

Най-малките прекрачиха прага на училището първи, поведени от техните учители.



Директорът плисна вода от менчето и пожела на всички ученици и учители една успешна година, а четвъртокласници пуснаха балони във въздуха.                                                                           

     

ЕКАТЕРИНА ВЪРБАНОВА
Х а клас, СОУ “П.Р. СЛАВЕЙКОВ”