Ценно дарение получи библиотека "Дора Габе"

Регионална библиотека "Дора Габе" получи от Общонародно сдружение "Мати Болгария", чрез кмета на Община град Добрич Детелина Николова, издадените през тази година "Избрани съчинения" на Петър Константинов в двадесет тома.

Ценно дарение получи библиотека "Дора Габе"

Дарението е предоставено от д-р Мариана Станева-Стоянова, съпруга на покойния български писател Петър Константинов, с подкрепата на издателство "Даниела Убенова" - София. Волята на семейството на Петър Константинов е във всяка община в България хората да разполагат с комплект от тези двадесет луксозни тома избрани съчинения на автора, за да се чете, пази, помни и разпространява творчеството му.



За първи път в България се публикуват едновременно двадесет тома от творчеството на един автор.

Тези творби са част от необятната дейност на Петър Константинов като писател, лекар, създател и председател на Общонародното сдружение "Мати Болгария" и жив отклик в периодичния печат на всички събития в ежедневния живот на народа ни, споделят дарителите.

Ценното дарение ще обогати фонда на библиотеката в полза на гражданите на Добрич и областта.

Проф. Петър Константинов представи романа си "Заливът на сънищата" и осмото издание на  трилогията  "Синият аметист" през януари 2009 г. в Регионална библиотека "Дора Габе".