Фестивалът на хвърчилата ще се състои тази събота край Шабла

Фестивалът на хвърчилата ще се състои тази събота край Шабла
Снимка: Николай Петков
Тази година „Фестивал на хвърчилата Шабла“ ще се проведе на 27 септември (събота) от 10 до 18 часа на обичайното място – местността „Малкото море“, южно от фара на нос Шабла.

Фестивалът на хвърчилата е посветен на световно застрашения от изчезване вид птица – червеногуша гъска.

Програмата на фестивала включва парад на хвърчилата, демонстрации по майсторско управление на хеликоптери, работилници за хвърчила на място, игри и състезания за деца и родители, конна езда, пътешествия с каяци в морето, екскурзии за наблюдение на птици, фотоизложба, библиотека под открито небе, палатка на приказките, презентации, филмови прожекции и други изненади. Пълната програма на фестивала ще откриете на фейсбук страницата на фестивала.

Организатори на фестивала са Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) и община Шабла, в партньорство с RCHeliTeam - фото и видео заснемане от въздуха, ателие по изобразително изкуство "Стела и Дара", конна база "Борисови", Sea Adventure, Търговско-промишлена палата – Добрич, Зелен образователен център – Шабла, Център за социална рехабилитация и интеграция – Шабла, Обществен център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР), с медийната подкрепа на Дарик радио.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+