Стилиян Митев не иска да става депутат, ЦИК уважи желанието му

И докато Любимец 15 в БСП Момчил Неков прие резултатите от вота и отиде в европарламента, то деветият в листата за Добрич на деветата партия в бюлетината се отказа от правото да бъде народен представител, дадено му избирателите.

Стилиян Митев не иска да става депутат, ЦИК уважи желанието му

В ЦИК днес е внесено заявление от Стилиян Митев - кандидат за народен представител от ГЕРБ за Добрич, с което той заявява желанието си да не бъде обявен за депутат, като съответно бъде обявен следващият в листата на партията.

Централната избирателна комисия разгледа заявлението и счита, че то е подадено преди обявяване на имената на избраните народни представители съгласно изборния кодекс. При положение че кандидатът изрично заявява искане да не бъде обявен за избран за народен представител, ЦИК не може да го обяви за избран и следва да обяви следващия от съответната кандидатска листа за избран за депутат. Решението на комисията подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок.



Припомняме, че деветият в листата за 8-ми МИР - Добрич на деветите в бюлетината ГЕРБ Стилиян Митев получи 1791 преференции, което е почти 7.7% от гласувалите за партията на Борисов. След отказа му да стане депутат, на негово място в парламента отива общинският председател на ГЕРБ за град Добрич Живко Мартинов - втори в листата. Депутат ще бъде и водачът Румен Иванов.