Награждават лекари по повод днешния им двоен празник

Днес, от 19 часа в Концертната зала на Военния клуб в столицата, ще бъде отбелязан тържествено двоен празник на Български лекарски съюз - Денят на Св. Иван Рилски – Чудотворец, който се чества и като Ден на българския лекар и 25 години от възстановяването на съсловната организация.

Награждават лекари по повод днешния им двоен празник

На традиционната церемония с концерт-спектакъл ще бъдат удостоени с почетните знаци на организацията лекари от цялата страна, участвали във възстановяването. Ще получат отличия и лекарите, които Регионалните колегии на БЛС излъчват като носители на почетен знак „Лекар на годината” – сребърен. Предложението на добричката районна колегия е за офталмологът д-р д.м. Софка Берова.



Ще бъдат връчени отличия на заслужили лекари в категорията за млад лекар, за иновативни хирургични методики на очните болести, за принос в развитието на педиатрията, за особен принос в развитието на българската кардиологична школа и др. Ще бъде връчено и голямото отличие „Лекар на годината” 2014.

Регионалната колегия на БЛС - Добрич отличи още четирима лекари: нефрологът д-р Стоянка Господинова от Генерал Тошево, личният лекар д-р Желка Керанова от Добрич, педиатърът д-р Леман Февзиева от Тервел, и неврологът д-р Тошко Ангелов от МБАЛ - Добрич.

На тържествената вечер са поканени здравният министър д-р Мирослав Ненков, ръководството на НЗОК, политици, депутати, останалите съсловни организации, представители на пациентските организации, видни наши лекари и общественици от цялата страна.

Във връзка с юбилея, БЛС инициира и организира Благотворителна кампания в помощ на Фонда за лечение на деца. За тази цел беше регистриран единен дарителски номер чрез SMS: 17 777 с текст „FOND”.