Над 500 любители на спорта се включиха в Националната кампания „Да спортуваме заедно“

В периода 13-19 октомври 2014г. Областният информационен център – Добрич и мрежата от 28 информационни центъра проведоха национална кампания под мотото „Да спортуваме заедно“.

Над 500 любители на спорта се включиха в Националната  кампания „Да спортуваме заедно“


В рамките на инициатива ОИЦ-Добрич организира поредица от спортни мероприятия в общините от Област Добрич, като участие в тях взеха над 500 любители на спорта от различни възрастови групи.


Кампанията стартира с  турнир по шах с участието на два клуба от град Добрич  - „Енергия 21“ и „Добруджа 2013“ и официално откриване. Всички гости на откриването имаха възможност да наблюдават демонстрация на съвременно танцово изкуство, култура и спорт с участието на Зонална танцова организация „Алексия“, мажоретен състав и духов оркестър към СОУ „Климент Охридски“. Вечерта приключи с волейболен мач за мъже.


През цялата седмица бяха проведени над 10 спортните мероприятия, част от които са изработване на сувенири от еко материали с участието на ученици от ПГТО „Дочо Михайлов“ – град Тервел; футболен турнир в град Шабла; ден на леката атлетика в град Балчик; турнир по тенис на маса в град Генерал Тошево; турнир по карате в град Добрич; надиграване на състави за автентичен фолклор в с. Дончево; вело поход „По стъптике на оперативните програми в град Добрич; волейболни и баскетболни срещи.


Всички участници в отделните спортни прояви получиха спортни принадлежности и поощрителни награди.


С провеждането на инициативата ОИЦ-Добрич и мрежата от информационни центрове цели да популяризира работата на мрежата от 28 информационни центъра и постигнатите разултати по проекти, финнасирани по Оперативните програми за програмен период 2007-2013 г.