Изграждат детски и спортни площадки в община Генерал Тошево

На последното заседание на Общински съвет Генерал Тошево, проведено на 16 октомври, с пълно мнозинство се взе решение да бъдат отпуснати 100 000 лв. от местния бюджет за изграждане на 10 детски площадки на територията на общината.

Изграждат детски и спортни площадки в община Генерал Тошево

Така, освен в Генерал Тошево, където предстои да се изгради нова детска площадка на стойност 30 000 лв., със специализирани съоръжения за игра на открито ще се сдобият и средищните села. За реализиране на намерението в момента се работи по процедура за обществена поръчка.



Предвижда се детските площадки да включват широка гама от модули за игри на деца от 3 до 12 години – катерене, пързаляне, люлеене, лазене, така че те да развият по оптимален начин своята двигателна активност. Изискване към част от комбинираните съоръжения е да са достъпни и за деца с ограничени двигателни функции.

С оглед създаване на максимална безопасност,  настилките също ще бъдат ударопоглъщащи и ще предпазват при падане и подхлъзване. Очаква се детските площадки да бъдат готови за следващия пролетно-летен сезон.

След като през тази година в двора на СОУ „Никола Й. Вапцаров” се изгради фитнес на открито и изцяло бе обновена спортната база, в момента в Генерал Тошево върви изграждане на модерна спортна площадка за футбол на малки вратички. Стойността и е 218 910 лв. и се финансира със средства от програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

С нейното завършване, както и с изграждането на детските съоръжения, условията за спорт и забавления на младежите и децата в общината ще се увеличат, което е в пряко съответствие с интегрирания план за градско развитие на  Генерал Тошево, съобщават от местната администрация.