Президентът на Европейската бридж лига Ив Обри пристига в Добрич

Президентът на Европейската бридж лига Ив Обри ще награди призьорите на 26–я Международен бридж фестивал, който ще се проведе в Добрич от 7 до 10 април. Едно от най-големите събития на спортния бридж в България се провежда под патронажа на Община Добрич и ще събере голяма част от българския елит на този спорт, както и много гости от Румъния, Англия, Холандия, Норвегия, Русия и Сърбия.

Президентът на Европейската бридж лига Ив Обри пристига в Добрич

В престижния турнир ще участват бронзовият медалист от световното отборно първенство в Сао Паоло /Бразилия/ Диян Данаилов от София и третите от отборната бридж олимпиада в Пекин - Калин Караиванов и Румен Трендафилов от Варна. В бридж фестивала ще се състезава още четвъртият от световния двойков шампионат във Филаделфия - Георги Стаматов от София.

 

Добрич ще бъде представен от топ дамската двойка на България Драганка Георгиева и Валентина Петрова, както и от най–добрите ни състезатели Паскал Паскалев, Неделчо Кирчев, Людмил Любенов и др.

 

Международният бридж фестивал се организира за първи път през 1985 година в Добрич по идея на добричкия бриджор Ангел Костадинов. През годините добричките състезатели са извоювали много призови места и са едни от най–успешните бриджори в България.