5 общински организации на ДПС в Добричко искат оставката на областния лидер

5 общински организации на ДПС в Област Добрич - град Добрич, Крушари, Генерал Тошево, Каварна и Шабла, обявиха, че оттеглят подкрепата си за областния лидер на партията д-р Ердинч Хаджиев и настояват за неговата оставка. Това съобщи общинският председател на ДПС в Добрич Гюрсел Кърнак.

5 общински организации на ДПС в Добричко искат оставката на областния лидер

Ердинч Хаджиев няма моралното право да ни представлява, докато срещу него се водят дела за незаконни сделки с имоти, заяви Гюрсел Кърнак. При срещи с нашите избиратели те постоянно поставят този въпрос, допълни председателят на ДПС за град Добрич.

 

Д-р Хаджиев вече не извършва никаква дейност, няма позиция по наболели проблеми, включително и не взе отношение по въпроса за уволнените кадри на ДПС в администрацията, коментира мотивите за искане на оставка Гюрсел Кърнак.

 

Недоволните общини са напуснали последното заседание на областния съвет на партията. Според Кърнак има натиск останалите 3 общински организации на ДПС в Добричко да не подкрепят искането за оставка на д-р Ердинч Хаджиев.

 

Подписка с искането за отстраняване на областния лидер на ДПС е изпратена до Рушен Риза. Очаква се до края на седмицата националното ръководство на движението да вземе отношение по случая.